Utilizare
Cum se utilizeaza aparatul de preparat LAPTE DE SOIA ?
- Se ia o masura de boabe de soia uscate (aproximativ 50-80 de grame). Se pot folosi ca atare pentru prepararea laptelui de soia, insa este de preferat ca acestea sa fie inmuiate in apa timp de 6-8 ore. In acest timp, soia isi dubleaza volumul.
- Se umple cu apa vasul de inox al aparatului, pana la linia de marcaj inscriptionata pe aceasta (1.3 – 1.5 litri, in functie de concentratia dorita).
- Se pun boabele de soia uscate (1 masura) sau inmuiate (2 masuri), in sita de inox. Aceasta se infileteaza pe aparat, prin rasucire. Se verifica cu atentie, ca aceasta sa fie stransa corespunzator, pentru a evita distrugerea ei de catre lamele blenderului.
- Se introduce cablul de alimentare in aparat si se apasa butonul de Start al aparatului (DRY – pentru soia uscata, SOAKED – pentru soia inmuiata).
- Dupa 12-15 minute, un semnal acustic va indica terminarea procesului de preparare. Se scoate cablul de alimentare din aparat. Laptele rezultat este fierbinte si trebuie sa se raceasca pentru a putea fi servit.
- Se pot prepara in felul acesta si alte tipuri de lapte din migdale, alune, orz, ovaz, orez prefiert si altele. Se pot folosi diverse arome pentru laptele rezultat (baton de vanilie, nuca de cocos, carob, miere de albine sau alte arome). Aceste arome pot fi adaugate la inceput impreuna cu boabele in sita, sau la sfarsit in laptele rezultat.